Airco
Airconditioning is tegenwoordig ook in Nederland niet meer weg te denken, op elk moment van de dag een behaaglijk binnenklimaat.

Nu airconditioning in vele kantoren en ook woningen wordt toegepast, merken we pas hoeveel invloed de temperatuur van ruimtes heeft op ons gevoel van welzijn. Lekker ontspannen slapen en uitgerust wakker worden, heerlijk relaxen of fit bezig zijn. Het maakt niet uit of het buiten snijdend koud of broeierig warm is, een goed aangelegde airco-installatie bezorgt u een aangenaam binnenklimaat.

Installatiebedrijf N2M bezit de kennis op voor u dé airco-installatie aan te leggen, helemaal afgestemd op uw wensen.

Kwaliteits-airconditioning brengt de temperatuur en luchtvochtigheid naar een niveau waarbij ieder mens zich prettig voelt. De ideale temperatuur ligt rond de 20°C. De ideale luchtvochtigheid ligt rond de 40%.

Airconditioning wordt dus niet alleen toegepast om te koelen, maar kan de lucht ook ontvochtigen.

Een splitsysteem airconditioner bestaat uit een binnen opgestelde verdamper (de zg. binnenunit) en een buiten opgestelde condensor (de buitenunit), met daartussen twee dunne geïsoleerde koperen koudemiddelleidingen. De binnenunit zuigt de warme lucht door de verdamper waar de energie wordt afgegeven aan het koudemiddel. De binnenunit blaast vervolgens de afgekoelde lucht weer in het vertrek De binnenunit is altijd voorzien van een condensafvoerleiding, al of niet voorzien van een afvoerpomp. De buitenunit zorgt ervoor dat de aan de binnenlucht onttrokken warmte wordt afgegeven aan de buitenlucht. Deze apparatuur wordt toegepast als permanente voorziening.

In elke slaap-, woon-, of studeerkamer is een airconditioner te plaatsen.

Mocht u meer informatie willen, neemt u dan vrijblijvend contact op.